زیتون و روغن زیتون

تفاوت روغن زیتون بودار و بی بو

امروزه مصرف روغن زیتون هم به خاطر خواص زیادی که دارد و هم به دلیل عطر و طعم لذیذی که به غذا می‌بخشد، در میان افراد افزایش یافته است. در بازار انواع روغن زیتون فرابکر، بکر، تصفیه شده و … که در دو دسته با بو و بی بو تقسیم بندی می‌شوند، موجود است و مردم بر اساس ذائقه و سلیقه خود از این روغن‌ها در رژیم غذاییشان استفاده می‌کنند؛ در این میان این سوال اساسی وجود دارد که به راستی روغن زیتون با بو بهتر است یا بی بو؟ این مقاله را تا انتها بخوانید تا به جواب این سوال برسید.

روغن زیتون بودار بخریم یا بی بو؟

در تولید روغن زیتون فرابکر و بکر از هیچ فرآیند شیمیایی استفاده نمی‌شود و همین مورد سبب حفظ خواص و کیفیت روغن تولیدی می‌شود ولی در تولید روغن‌ زیتون تصفیه شده به علت فرآیندی‌هایی که روی آن انجام می‌شود، بخش زیادی از خواص آنتی اکسیدانی آن از دست رفته و عطر و طعم منحصر به فرد زیتون دیگر در آن قابل تشخیص نیست.

اینکه از روغن زیتون با بو استفاده کنید یا بدون بو، کاملا بستگی به ذائقه و سلیقه شما و کاربردی دارد که روغن زیتون را برای آن می‌خواهید؛ اگر روغن زیتون را برای بهره‌مندی از خواص آن می‌خواهید، حتما روغن زیتون با بو تهیه کنید که خواص خود را از دست نداده باشد ولی اگر می‌خواهید از روغن بیشتر برای سرخ کردن استفاده کنید، روغن زیتون تصفیه شده گزینه بهتری برای شماست زیرا نسبت به روغن زیتون فرابکر و بکر نقطه دود بالاتری دارد و دیرتر می‌سوزد.

علاوه بر موارد بالا از آن جایی که یکی از روش‎‌های تقریبی تشخیص روغن زیتون توجه به عطر و طعم آن است، استفاده از روغن زیتون با بو می‌تواند تا حدودی خیال شما را از بابت اصل و خالص بودن روغن زیتون راحت کند.

۷ نکته در مورد شرایط نگهداری روغن زیتون بودار و بی بو

  • بهتر است در مدت زمانی کوتاه پس از برداشت دانه های زیتون، عملیات روغن کشی آن صورت بگیرد. این کار باعث می شود روغن زیتون به دست آمده، بوی میوه ای مطبوع و کیفیت خوب خود را حفظ کند.
  • نگهداری همیشگی شیشه روغن زیتون سر میز غذا به منظور نشان دادن اهمیت صاحب خانه به افراد خانواده یا میهمان باعث از بین رفتن خواص مفید آن می شود. به فروشندگان توصیه می شود که ظروف شیشه ای روغن زیتون بودار یا بی بو را در پشت ویترین یا در قفسه هایی که نور مستقیم خورشید به آنها می تابد به هیچ عنوان نگهداری نکنند. موقع خرید روغن زیتون سعی کنید شیشه هایی را انتخاب کنید که در عقب قفسه های فروشگاه ها قرار دارند.
  • محل مناسب برای نگهداری روغن زیتون در یخچال و ظروف دربسته به دور از حرارت گاز است. در شرایط ایده آل ماندگاری روغن زیتون بین شش ماه تا یک سال می باشد. نور شدید باعث فاسد شدن روغن زیتون می شود. مصرف این نوع روغن برای افراد دارای بیماری های قلبی – عروقی بسیار مناسب است و باعث کاهش سطح LDL و پایین آمدن میزان HDL می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *